Veľa ľudí, ktorý surfujú po internete by na ňom radi zarábali aj peniaze. Dobrá cesta ako zarobiť peniaze na internete pri minimálnych nákladoch je mať svoj blog. Blogy sú veľmi dobrou cestou najmä pre začiatočníkov, pretože pri tvorbe blogu nie sú potrebné žiadne špeciálne vedomosti.
Ak ste sa rozhodli spustiť váš prvý blog mali by ste si pozisťovať, ako to vlastne funguje s blogmi aby ste predišli začiatočníckym chybám.
A aby som vám skrátil vaše vypytovanie a hľadanie po internete zostavil som pre vás 10 jednoduchých krokov, s ktorými môžete zostaviť úspešný blog. Podľa tých to rád by ste mali byť schopný zarobiť na internete minimálne na prevádzku vašej stránky.


Váš blog si môžete jednoducho v priebehu piatich minút spraviť na stránkach WordPressu alebo Bloggeru, ale s malou prípravou sa môžete vyhnúť pár základným chybám, pretože niektoré veci ako napríklad vašu URL adresu už nebute môcť viac meniť.
Ak si plánujte založiť blog len tak pre srandu tak sa vás to netýka, ale ak plánujete s vašim blogom zarábať peniaze, či už prenajímaním reklám alebo predávaním nejakých produktov, alebo aby ste zviditeľnili vašu firmu, v tom prípade by ste si mali všetko starostlivo naplánovať.

1.Výber vhodnej témy – s čím sa bude zaoberať váš blog


Rôzne témy
Ak budete používať váš blog len tak pre zábavu tak si môžete vybrať z veľkého množstva tém. Môžete písať všetko čo vás napadne, vaše pocity a pod. To, že budete stále meniť tému môže odradiť niektorých vašich návštevníkov, ale väčšine návštevníkov to bude aj tak jedno.

Jedna téma
Ak chcete váš blog používať na zarábanie peňazí mali by ste si vybrať jednu hlavnú tému, ktorou sa bude váš blog zaoberať. K tejto téme by mali byť prispôsobené aj vaše príspevky s použitím vhodných kľúčových slov, ktoré vám zaručia dosiahnutie lepšej pozície vo vyhľadávačoch ako je napr. Google. A to predsa ide !

Napríklad o tom ako zarobiť peniaze na internete môžete písať v nasledujúcich témach:


Ako zarobiť peniaze  s blogmi
Zarábanie peňazí prevádzkovaním reklamy
Jednoduché triky ako zarobiť
Ako zarobiť peniaze na internete  s adsense
Môžem ako začiatočník zarábat online?
atď.

Pri tvorbe blogu si zoberte ako príklad obyčajnú knihu. Aj v nej sú kapitoly, ktoré súvisia s témou.

2. Aký bude druh vášho blogu? Osobný blog alebo blog pre vyhladávače?


Sú dva druhy blogov, osobné a blogy pre vyhľadávače. To však neznamená, že nemôžeme použiť oba dokopy.

Osobný blog je blog, ktorý prilákava verných čitateľov, ktorý často zanechávajú komentáre a medzi sebou diskutujú a čakajú čo ďalšie napíšete. Na tom je postavený obsah vášho blogu. Vaši čitatelia vám pomáhajú, smejú sa, prinášajú nové myšlienky. Osobný blog by mal mať odkazy na rôzne sociálne siete ako je Facebook, Twitter, Myspace aby si ho všimlo čo najviac ľudí. To môžete zabezbečiť aj komentovaním článkov na cudzích blogoch kde si neháte odkaz na svoj blog. Ale zase pozor vyhýbajte sa spamovaniu, pretože by vás mohla odsúdiť celá blogerská komunita a určite by sa ani vám nepáčilo keby vám niekto spamuje blog.

Blog pre vyhladávače je špeciálne písaný blog, ktorý je určený najmä pre používateľov rôznych vyhľadávačov. Tieto blogy nemajú žiadnych stabilných návštevníkov.
Funguje to tak, že ľudia ktorý potrebujú nejakú radu alebo majú nejaký problém napíšu do vyhľadávača klúčové slová na základe, ktorých vyhľadávač zobrazí stránky, na ktorých by sa mohlo nachádzať riešenie ich problému. Dobré je na takýchto blogoch návštevníkovy neponúknuť priamo riešenie na jeho problém, ale nechať odkaz s reklamou kde je tento problém riešený. Takto ľudia klikajú na vašu reklamu a vám z toho idú nejaké peniaze.

Dobrá alternatíva je zlatá stredná cesta v podobe kombinácie oboch variantov.

3. Výber vhodného blogovacieho systému


Keď začínate písať blog, mali by ste sa rozhodnúť, či si chcete zvoliť nejakú bezplatnú variantu ako je napríklad Google Blogger alebo veľmi obľúbený systém od WordPressu. Pri WordPresse máte veľa možností ako ovplyvniť vzhľad vašich stránok, rôzne šikovné pluginy, ktoré zabezpečia vašim blogom moderný vzhľad. A ak by ste si nevedeli poradiť so samotnou inštaláciou wordpressu, ktorá je mimochodom jednoduchá, tak na internete je plno manuálov a tutoriálov, pomocou ktorých to zaručene zvládnete. Samotný wordpress je bezplatný, ale jedine začo potrebujete zaplatit je hosting a jednorazovy poplatok za doménu, ktorý je platný zväčša na rok. Napríklad tento blog beží tiež pod wordpressom.

4. Voľba URL


Samotná URL adresa by mala vyplývať z názvu vašho blogu, alebo by mala byť blízka tomu čím sa zaoberá váš blog. URL adresu si musíte vyberať veľmi starostlivo, pretože neskoršia zmena už nebude možná.
Vaša URL ( Universal Resource Locator ) je adresa, ktorú ľudia budú používať k nájdeniu vašej stránky a mala by byť ľahko zapamätateľná a obsahovať klúčové slovo vášho zámeru. Príkladom je napríklad názov tohto blogu, ktorý sa zaoberá biznisom vo všetkých smeroch a preto som si ho zvolil aj v názve URL.

5. Výber vhodného Designu


Samozrejme všetko čo má pekný obal sa ľahšie predáva a preto aj váš blog by nemal zaostávať. Pozrite si nejaké blogy, popýtajte sa aký design je momentálne v móde. Môžete si vybrať zo širokej palety rôznych templatov, ktoré vašej stránke dajú váš vytúžený vzhľad.

6.Názov vášho blogu


Ako už bolo povedané, názov vášho blogu je veľmi dôležitý. Ukazuje sa v prehliadači, je dôležitý pre vyhladávače, a mal by korešpondovať  s vašou URL.

7. Nadpisy vašich príspevkov


Potom čo ste si určili o čom budete písať, vašu URL,vybrali blogovací systém a vhodný template, mali by ste byť pripravený napísať váš prvý príspevok.
Najdôležitejšia časť vašich príspevkov je nadpis. Vaše prvé dve až štyri slová by mali vystihovať to čím sa daný článok zaoberá. Pretože keď google a iné vyhľadávače prezerajú váš blog, začínajú nadpisom a potom pokračujú obsahom, pritom prezerajú kľúčové slová, nadpisy, podnadpisy, popisy obrázkov. Čím viacej podobností nájdu, tým je väčšia šanca, že práve váš článok bude užívateľom vyhľadaný.

8. Kľúčové slová


Pri písaní vašich článkov by ste mali aspoň 5-10krát spomenúť určité kľúčové slová , ktoré korešpondujú s názvom vášho článku a ktoré si myslíte, že by mohli ľudia používať pri zadávaní do vyhľadávačov. To vám umožní lepšiu pozíciu vo vyhľadávačoch voči konkurencií.

9.Obrázky v blogu


Ak máte nejaké obrázky v blogu, potom by ste si ich mali popísať pomocou tagu ALT. ALT tag je používaný pre vyhľadávače aby vedeli, že tam vôbec nejaké obrázky máte. Bez tohto tagu bude váš obrázok jednoducho ignorovaný.

10. Spätné odkazy


Posledný a veľmi, veľmi dôležitý krok je zbieranie spätných odkazov. Potom čo už máte zriadený váš blog a napísané prvé príspevky je dôležité aby sa o nich niekto dozvedel. Na to existuje veľa spôsobov, či už si budete vymieňať odkazy s inými blogermi, registrácia do katalógov alebo komentovanie na iných fórach s odkazmi na vašu stránku. To všetko vám priláka nejakých návštevníkov.
Ale pamätajte základom je dobrý obsah a ostatné príde aj samo.

Tak to bolo pre dnešok všetko k téme ako zarobiť na internete pomocou vášho blogu a dúfam, že vám tieto rady budú nápomocné pri budovaní vášho biznisu. Ak by ste mali nejake otázky alebo pripomienky, môžete zanechať komentár.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup