Máte niekedy pocit, ako keby týždne, mesiace, alebo roky plynuli veľmi rýchlo a vy ste za ten čas nespravili žiadny významný pokrok vo vašom živote?

Náš drahocenný čas môžu častokrát pohlcovať veci ako emaily, odpočívanie, stretávky, cestovanie, televízia…

Pravdepodobne sa vo vašom živote nachádzajú nejaké aspekty, na ktorých vám záleží, avšak akosi im nikdy nevenujete toľko času, koľko si zaslúžia. Možno je to vaša rodina, možno vaši priatelia, možno je to kniha, ktorú ste chceli začať písať alebo začatie nejakého podnikania.

Tu sú tipy, ako nájsť dostatok času na veci, ktoré sú skutočne dôležité: 
 

1. Skorej vstávajte

Ak chodíte pravidelne do osem hodinovej práce, možno si poviete, že budete cvičiť, učiť sa, alebo venovať sa vášmu biznisu počas večerov. Avšak deň za dňom zistíte, že sa vraciate unavení z práce a demotivavaní zaspíte na pohovke.

Riešenie? Spravte si čas na dôležité veci hneď na začiatku vášho dňa. To znamená vstávať skorej, asi tak hodinu, hodinu a pol pred tým ako vám zvonieva budík a tiež ísť do postele skorej, aby ste si dopriali dostatok spánku. 
 

2. Multitasking (primerane)

Čo sa týka robenia viacerých vecí naraz, pravdepodobne ste už počuli aj tu na biznisblogu, že je to veľmi zlý nápad. Nemôžete totiž čítať emaily a rozprávať sa zároveň s niekým druhým po telefóne, alebo pracovať a telefonovať. V niektorých prípadoch však môže byť multitasking skvelým nápadom.

Napríklad:

– počúvanie audiokníh počas šoférovania do práce, alebo počas cvičenia

– čítanie knihy počas cestovania autobusom, vlakom, lietadlom

– vybavovanie telefonátov počas prechádzania sa po vonku so psom

V postate vždy ak vykonávate nejakú fyzickú aktivitu, zamyslite sa nad tým či by sa k tomu nedala pridať aj nejaká činnosť, ktorá zamestná vašu myseľ. 
 

3. Robte si presné plány

Nečakajte, že nejakým zázrakom sa zrazu stane, že budete mať dostatok času na venovanie sa vašej rodine, alebo veciam, ktoré by ste chceli popri práci rozbehnúť. Potrebujete si robiť viac aktuálnejšie plány. A ak chcete maximalizovať šancu, že sa týmto plánom aj budete naozaj venovať, buď do nich investujte nejaké peniaze, alebo do toho zapojte aj ďalších ľudí.

Môže to byť napríklad zakúpenie si predplatného na nejaké doučovacie kurzy, súhlas kolegom, že zajtra ráno sa v určitý čas stretnete a pôjdete spolu do práce, sľub deťom, že ich zajtra zoberiete do kina, alebo rezervácia lístkov na koncert. 
 

4. Zvyknite si, že v určité dni budete robiť určité veci

Tento bod je podobný tomu predošlému, avšak na to, aby ste niečo dosiahli si nemusíte robiť dopodrobna presné plány. Jednoducho si v niektoré dni vyhradíte určitý čas na venovanie sa veciam alebo projektom, ktoré sú pre vás dôležité.

Napríklad:

– každú stredu večer budete tráviť namiesto sledovania televízie čítaním kníh

– sobotné rána si vyhradíte na venovanie sa vášmu vedľajšiemu biznisu

– každú nedeľu popoludní zasvätíte učeniu sa cudzích jazykov, alebo jednoducho vecí, ktoré vás zaujímajú, ale nikdy ste na ne nemali čas

Tým, že si na tieto aktivity vyhradíte určitý čas, bude pre vás oveľa ľahšie si na ne neskôr vzniknúť a prispôsobiť vášmu programu aj iné aktivity, no a tým, že na nich budete pravidelne pracovať, je isté, že sa dočkáte aj nejakého pokroku!

Chce to však začať zľahka a postupne si pridávať, v opačnom prípade hrozí, že si na vaše plecia zoberiete priveľa záťaže a veľmi ľahko tomu tlaku podľahnete.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup