Zatiaľ čo ste spali, stalo sa niečo nadprirodzené. Váš život sa nadobro zmenil, pretože dnes ste sa zobudili s možnosťou zmeniť poslednú vec na tomto svete. Jednoducho poslednú vec, ktorá môže priniesť záverečnú zmenu.

Všetko ostatné však musí ostať rovnaké po celý život. Presne tak, ako je tomu teraz.

Ako by ste reagovali, keby vám ostávala posledná možná zmena vo vašom živote?

Mohli by ste zažiť niečo z nasledujúceho:

S predpokladom, že vám ostáva posledná možnosť k malej alebo veľkej zmene sa výrazne prepadne hladina dopamínu (zohráva kľúčovú rolu v motorických funkciach) v mozgu. Práve to spravidla vedie k tomu, že celkovo poklesneme na nižšiu úroveň, z ktorej sa ťažko dostávame.

Váš mozog sa bude pokúšať o riešenie situácie hľadaním cesty na základe okolností, ktoré sa už niekedy stali. Príde s nápadmi, ktoré sú do istej miery bláznivé, ale keďže nedokážeme posúdiť, či je to správne, tak by sme sa do toho pravdepodobne pustili.

Nové teritórium vám dáva možnosť vyskúšať sa. Spravíte zmeny hneď teraz? Posnažíte sa polepšiť si po finančnej alebo zdravotnej stránke? Počkáte na krásny slnečný deň alebo už dnes poviete blízkej osobe, že ju milujete?

Váš mozog sa postará o to, aby ste to celé nepokazili, pretože s každým nápadom, s ktorým prídete, vymyslí niekoľko opozitných argumentov. Čoskoro budete paralyzovaní analýzou. 

Miesto, kde sa nachádzate je nebezpečné a riskantné. Ak spravíte zlé rozhodnutie, budete s tým žiť po celý váš život.

Amygdala – najstaršia časť vášho mozgu vás zásobuje silnými emočnými signálmi ísť ďalej alebo vyvarovať sa tomu, čo sa chystáte dopustiť.

V spomínanom prípade, kedy máte len jednu možnú zmenu, je ťažké zistiť, ako by vám ostatní mohli pomôcť. Jednoducho nie sú v rovnakej situáciu ako vy a preto vás nemôžu pochopiť. Úroveň oxytocínu (inak aj hormón dôvery a lásky) sa znižuje, a tak sa cítite menej prepojení s ostatnými. Takáto izolácia má za následok to, že človek má tendenciu ujsť preč a schovať sa pod perinu.

Na základe zmien, ktoré sa odohrajú vo vašom mozgu, sa vytratí celková energia zodpovedná za rozumné myslenie. Bez tejto sily nie je predná časť mozgu schopná rozmýšľať na základe dôvodov, takže ostávate na milosť ostatným častiam vášho mozgu.

Neznie to celé ako nočná mora?

Možnosť poslednej zmeny znie dosť strašidelne. Neostáva vám totižto už žiadna ďalšia šanca. Všetky spomínané reakcie však môžu prebiehať aj pri ktoromkoľvek rozhodovaní, niekedy aj pri každom.

Mám pre vás aj dobré správy

Neostáva vám posledná šanca. Máte viac ako len jednu možnosť, dokonca nespočetne veľa. Môžete sa tak rozhodnúť hocikedy a môže sa jednať o malé aj veľké rozhodnutia. Môžu to byť rozhodnutia cenné, alebo môže ísť rovnako aj o smiešne prípady.

Nezáleží teda o aké rozhodnutie ide, ale čo prinesie do vášho života. Zamerajte sa na nové a nové rozhodnutia. Máte totižto nadprirodzenú schopnosť, a to silu robiť rozhodnutia.

Ste ochotní chopiť sa toho, alebo sa snažíte ustúpiť? Ste schopní ovládať tú silu a viesť tak mozog k tomu, aby rozhodoval vo váš prospech?

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup