Nepriazeň osudu je veľmi nepríjemná záležitosť. V určitom bode života sa môže objavovať v rôznych formách. Aj z toho dôvodu je treba nájsť spôsob, ako ju prekonať.

Zamyslite sa nad tým, kedy naposledy ste mali pocit, že všetko hrá proti vám. Možno sa považujete za smoliara v nejako športe, alebo vám bolo povedané, že vaše ciele sú nereálne. Nech je to ako chce, jedinou dôležitou vecou je spôsob, ako tieto problémy prekonáte. 

Niektorí ľudia z nepriazne osudu ťažia. Potom sú tu takí, ktorých to bremeno zloží. Podľa môjho názoru, čeliť nepriazni osudu a byť podceňovaný, je jeden z najlepších spôsobov, ako dosiahnuť úspech.

Celé toto opisuje jeden skvelý citát:

„Jedna z najlepších príležitostí, ktorá sa vám môže v živote prihodiť je, že budete podceňovaní.“

Celkom mocné, však?  Ak sa nad týmto citátom zamyslíte, a rovnako tak aj nad vašimi doterajšími skúsenosťami, myslím si, že sami zistíte, že to je pravda.

Začnite s tým bojovať hneď teraz a spomeňte si na časy, keď vás niekto podceňoval a snažte sa spomenúť, aké výhody z toho pre vás plynuli.

Hneď potom sa opäť začnite sústrediť na tento článok. Rád by som vám totiž napísal krátky príbeh o človeku menom Steve Jobs.

O tom, ako vám  môže podceňovanie, zlomené srdce a vyhadzov z práce pomôcť ovládnuť svet

Niet pochýb o tom, že Steve Jobs zmenil svet. Pomohol k revolúcií počítačového priemyslu a zmenil spôsob používania technológie v našom každodennom živote, a to prostredníctvom spoločnosti Apple.

Nie len to, Steve Jobs inšpiroval ľudí k tomu, aby boli najlepší, ako sa len dá, a  sám na vlastnej koži ukázal, že je možné uspieť, nech sa vám do cesty postaví čokoľvek.

„… niekedy vás život udrie tehlou do hlavy. Vy však nestrácajte vieru.“ – Steve Jobs, príhovor zo Standfordu v roku 2005

Úspech, aký dosiahol, ho nepostihol len tak pre nič za nič. Nedostal sa tam, kde bol, pretože v neho všetci verili.

Počas kariéry sa musel vysporiadať s niekoľkými obrovskými problémami. Povedal by som, že tie najväčši boli:

1. Vyhadzov z Apple v roku 1985 – Z firmy, ktorú vytvoril.

2. Niekoľkonásobná zrada od milovaných ľudí.

3. 2004- Diagnostikovaná rakovina pankreasu.

Všetky tieto veci sú z vonka veľmi nepríjemné, avšak z vnútra to môže byť pravá motivácia na ceste k úspechu.

Určite to nebolo jednoduché, avšak Steve použil všetky tieto nepríjemnosti, ako palivo na posilnenie túžby vytvárať skvelé produkty a vybudovať prosperujúcu firmu.

Počas jeho kariéry o ňom pochybovalo viacero ľudí, a taktiež sa musel vysporiadať s tým, že ho v roku 1985 nechcela jeho vlastná firma.  Veľmi krátko na to, ako spravil z Apple jednu z najúspešnejších firiem na svete, sa musel vysporiadať s tým, že mu bola diagnostikovaná neliečiteľná rakovina.

Poriadna nepriazeň osudu, však? Nie pre Jobsa. Zažil jednu z najväčších tragédií, akej môže ľudská osoba čeliť, a napriek tomu dokázal stále tvoriť dobro.

Tesne po tom, ako sa dozvedel najhoršiu správu v živote, ukázal svetu svoju najlepšiu prácu v podobe iPhonu a Ipadu.

Je to zvláštne, ale práve tie najhoršie správy vo vás vedia prebudiť to najlepšie.

„Uvedomenie si, že zomriete, je najlepší spôsob, čo poznám, ako sa vyhnúť myšlienke na to, že máte čo stratiť.“ – Steve Jobs, príhovor zo Standfordu v roku 2005.

Je toho ešte viac…

Taktiež je veľmi dôležité mať podporu v ostatných. Ľudia ktorými sa obklopíte, sú tí, ktorí vás ako osobu dotvárajú, alebo ničia.

„Keď som mal 17, čítal som citát v ktorom stálo niečo ako: Ak budete žiť každý deň, ako keby bol posledný, jedného dňa budete mať pravdu. Spravilo to na mňa dojem a odvtedy po dobu 33 rokov, vždy keď sa ráno pozriem do zrkadla, opýtam sa sám seba: Ak by dnes bol posledný deň môjho života, chcel by som robiť to, čo robím dnes? A vždy keď si pár dní za sebou odpoviem nie, viem, že musím niečo zmeniť.“ – Steve Jobs, príhovor zo Standfordu v roku 2005.

Avšak nie je to len o nich

Zapamätajte si, že vy sám ste ten najdôležitejší kritik. Ak nedokážete motivovať samého seba, ako môžete očakávať, že tak spraví niekto iný? Milujte to, čo robíte, a robte iba to, čo milujete. Avšak, čo je najdôležitejšie: Naučte sa byť sám sebou.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup