1. „Odvaha je zistenie, že možno nevyhráte a napriek tomu sa pokúšate vyhrať, aj keď viete, že môžete stratiť.“ – Tom Krause

V živote nie je nič garantované. Dokonca aj mylný pocit bezpečia toho, že máte dom, rodinu a peniaze, všetko sa môže v sekunde pominúť. Jediná istota v živote je zmena. Čím skôr to akceptujeme, tým bude náš život ľahší.

2. „Najlepšia prekážka za našim úspechom je strach zo zlyhania.“ – Sven Goran Eriksson

Všetci máme strach zo zlyhania.  Je to naučený zvyk. Hovorí sa, že jediný strach, s ktorým sme sa narodili je strach z pádu a strach z hlasných zvukov, zvyšok sme sa naučili. Na zlyhaní nie je nič zlé. Popravde, ak nikdy nezlyháte, nebudete rásť.

3. „Pri zdokonaľovaní sa sme nútení vystúpiť z našej zóny pohodlia.“ – John Maxwell

S týmto citátom sa nedá nesúhlasiť. Čím lepšie sa dokážem vysporiadať s nepríjemným, tým viac rastiem. Ak napredujete a robíte nejaký pokrok a musíte preto niečo obetovať, je jasné, že sa budete cítiť nepríjemne, je to úplne normálne.

4. „Líder je ten, ktorý pozná cestu, ide tou cestou a ukazuje cestu druhým.“ – John C. Maxwell

Všetci vyrastáme v domnení, že odpovede musíme hľadať u druhých. Namiesto toho, aby ste vyhľadávali nejaké odobrenia, nazrite do svojho vnútra a dajte na pocity nech rozhodnú, čo je správne. Každý z nás je jedinečný, to znamená, že každý je na svojej vlastnej ceste. Nikto vám nemôže presne povedať čo robiť, pretože ich cieľová stanica je odlišná od tej vašej.

5. „Nemôžu ti ublížiť! Jedine, že by si im to dovolil.“ – Autor neznámy 

Pri čítaní tohto citátu premýšľam nad našou predstavivosťou a našimi obavami. Skoro všetci z nás trpia bez príčiny. Strach zo strachu je horší ako strach sám o sebe. Pravdepodobne ste to počuli už veľa krát, avšak to je preto, lebo je to pravda. Prekonajte váš strach hneď teraz.

6. „Kľúčom ku zmene je zbaviť sa strachu.“ – Rosanne Cash

Čím viac sa dokážete zbaviť vášho strachu, tým rýchlejšie budete rásť. Ja nevravím o eliminovaní strachu alebo stať sa voči nemu odolným. Keď rozprávam o zbavení sa strachu, mám na mysli pochopenie toho, že existuje a nechať ho tak. Na tom, že sa obávate predsa nie je nič zlé.

7. „Ak sa musíte pri všetkom do čoho sa pustíte uistiť či to je správne, pravdepodobne toho nikdy veľa nestihnete“ – Win Borden

Dostávam množstvo emailov, v ktorých ma ľudia žiadajú o radu. Všetci majú podobný problém, chcú sa ma len spýtať a uistiť či to čo robia, robia správne. Moja odpoveď je vždy rovnaká. Musíte to skúsiť, zlyhať a potom skúsiť znova. Neexistujú žiadne záruky. Existuje len jedna cesta.

8. „Odvaha je sila, ktorá nás zbavuje všedností.“ – Raymond Lindquist 

To čo je nám známe, je často aj pohodlné. Dokonca aj ak sú niekedy známe veci horšie ako neznáme, stále máme sklon držať sa ich, pretože ísť do niečoho neznámeho je nepohodlné. Mať odvahu vydať sa do neznáma môže byť ťažké, avšak nie nemožné. Vyžaduje si to zvedavosť. Stať sa objaviteľom života. Berte to ako nejaké dobrodružstvo.

9. „Odvaha znamená ísť od zlyhania k zlyhaniu bez straty entuziazmu.“ – Winston Churchill 

Ďalší skvelý citát o odvahe. Pre mňa môže odvaha znamenať niečo celkom iné ako pre vás, čo je dôvod, prečo si musíme veriť.

10. „Existuje oveľa viac príležitostí ako zdatnosti.“ – Thomas A. Edison 

Väčšina ľudí má problém alebo sa obáva prejsť k činom. Jasne, majú nápady, avšak nič s nimi nerobia. To je dôvod prečo sa touto nepríjemnou cestou vyberie iba pár jedincov. Koniec koncov, iba vy sa musíte rozhodnúť aký chcete žiť život. Bude všedný alebo úspešný.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup