Každý vám stále hovorí ako byť šťastný, ako dosiahnuť svoje sny a ako zmeniť svoj život k lepšiemu. Je celkom bežné, že ako čítate neustále jednu radu za druhou, vaše oči sa začnú privierať únavou. Dnes však budete musieť dávať pozor, pretože sa na tento problém pozriem trocha z iného uhla pohľadu.

Naučíte sa ako nedosiahnuť žiadny zo svojich snov a nebyť šťastný.

(Možno sa pristihnete pri tom, že robíte viac takýchto chýb ako si vôbec uvedomujete.)

1. Prestaňte sa učiť novým veciam

Kedy naposledy ste sa naučili nejakú novú vec? Byť nešťastný je ťažká práca. Vyžaduje si to snahu zavrieť myseľ pred niečim novým. Učiť sa nové veci je progresívne a uspokojujúce. Ak sa chcete neustále potiť vo svojom biednom živote, tento druh nezmyslu si nemôžete dovoliť.

Je to ako keby od vás chceli, aby ste sa stali lepšou osobou.

Vy to viete aj tak najlepšie. Byť lepšou osobu znamená, že sa budete cítiť dobre a to je niečo, čo nemôže byť tolerované. Prestaňte preto sledovať náučné relácie, nasávať nové informácie a hocičo precvičovať. Jednoducho sa zavrite pred celým svetom.

2. Prestaňte sa pokúšať byť sám sebou

Myslíte si, že ste jedinečný, ale v skutočnosti by ste takýmto spôsobom myslieť nemali. Ak by ste boli jedinečný, možno by ste mali v sebe niečo cenné, čo by ste mohli ponúknuť druhým. 

Mať nejakú hodnotu je ďalšia z tých „dobrý pocit“ vytvárajúcich taktík, o ktorých som hovoril. Je čas prestať byť sám sebou a zapadnúť medzi zvyšok spoločnosti. Načo skúšať žiť svoj vlastný život.

Váš životný štýl by sa mal podobať na ten susedov. Nikdy sa nepokúšajte byť jedinečný.

Ak zistíte, že žijete rozdielne ako nešťastní ľudia okolo vás, niečo je zle. Ak zistíte, že namiesto nariekania nad problémami s nimi naozaj niečo robíte, je čas s tým prestať.

Byť aktívny a sám sebou je najhoršia možná cesta ako sa stať v živote nešťastným.

3. Uverte tomu, že vaše nápady za nič nestoja

Vážne si myslíte, že niečo, čo ste stvorili vlastnými silami, môže stáť za to?

Všetko čo malo byť vynájdené už bolo vynájdené. A dokonca aj ak nebolo, určite nemáte na to, aby ste mohli niečo vynájsť.

Neexistuje žiadny spôsob, ako by ste mohli premeniť vaše myšlienky na realitu. Aspoň tak to chodí v živote ľudí, ktorí chcú byť nešťastní. Ak si začnete klásť ciele, robiť plány a podnikať kroky, aby ste mohli dokončiť nejaké veci, môže sa stať, že vaša snaha vyjde navnivoč vytvorením niečoho úžasného.

Každý predsa vie, že jediný plán, ktorý funguje, je ten, ktorému sa už venujete. Z toho dôvodu by ste možno mohli porozmýšľať nad tým, že rezignujete aj s projektami, do ktorých ste sa nikdy nepustili, pretože ste nemali dostatok viery v ich dokončenie.

4. Obklopte sa ľuďmi, ktorí sa nestarajú

Jedna z najhorších vecí na ceste za nešťastím je, že sa obklopíte pozitívne naladenými ľuďmi, ktorí vás budú povzbudzovať v riešení vašich problémov. 

Nešťastní ľudia s nenaplnenými snami svoje problémy potrebujú. Ak sa s tým chcete vyrovnať, musíte sa obklopiť negatívnymi ľuďmi, ktorí vedia, že ak chcete byť nešťastný, je nemožné sa usilovať o niečo pekné.

Uistite sa, že máte okolo seba tvrdé jadro ľudí, ktorí nedôverujú vašim skúsenostiam a potenciálu.

Ak sa ocitnete medzi priateľmi, ktorí sa vás budú snažiť povzbudiť v tom, aby ste v živote niečo dosiahli, nezostáva vám nič iné, len sa ich zbaviť.

5. Nikdy sa nepokúšajte premýšľať nad niečim veľkým

Ste stredom vesmíru a všetko sa točí okolo vášho nešťastia. Je nemožné, aby ste žili život, o ktorom ste vždy snívali. Je nemožné, aby ste sa niekedy postavili za to, čomu veríte.

Koniec koncov, vaše problémy vás definujú. Nemôžete reprezentovať väčšiu myšlienku alebo sa naháňať za nejakými ideálmi.

Veľké veci sa dejú iba ľuďom, ktorí myslia inak, ako väčšina populácie. To znamená, že vy sa o to nemôžete ani pokúšať. Dokonca čo i len raz. Presne tak by ste sa mali správať, ak chcete zostať nešťastný a vaše sny zamiesť pod koberec.

6. Spravte si zoznam dôvodov, prečo nemôžete uspieť

Toto je pravdepodobne jeden z najefektívnejších spôsobov, ako byť v živote neúspešný, nešťastný a vzdať sa svojich snov.

Uistite sa, že máte pri sebe zoznam dôvodov, prečo nemôžete uspieť vo všetkom do čoho sa pustíte. Kedykoľvek začnete s niečim novým, učiť sa niečo nové alebo vás napadne nejaká myšlienka, použite tento zoznam, ktorý vám pripomenie, prečo znova zlyháte.

To by vás malo udržať vo vašich zabehnutých koľajách.

Bolo by smiešne ignorovať tento zoznam, pretože ak si myslíte, že je to pravda, bude to pravda.

To je krása zoznamov ako je tento: Ak si budete pravidelne pripomínať, že nemôžete uspieť, nikdy ani neuspejete.

Je to jedinečný nástroj, ktorý vám pomôže zostať nešťastný a žiť celý život bez toho, aby ste dosiahli čo i len jeden z vašich snov.

Na záver …

Je dôležité, aby ste si uvedomili, ktoré z týchto krokov už úspešne vo svojom živote praktizujete, a na ktorých ešte musíte zapracovať, aby ste mohli žiť život, ako nešťastný človek bez snov.

Či si to uvedomujeme alebo nie, väčšina z nás má v hlave takýto zoznam vecí, pre ktoré nemôžeme dosiahnuť nič cenné.

Aké nešťastné zvyky praktizujete vy?

zdroj: dumblittleman.com

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup