1. „Prokrastinácia je zlý zvyk odkladania si vecí, ktoré mali byť spravené predvčerom na popozajtra.“ – Napoleon Hill

Nájdite si niečo, čo tak dlho odkladáte a pustite sa do toho hneď teraz. Ak si na to zvyknete, prokrastinácia na vás bude vždy prikrátka.

2. „Jediný dôvod pre čas je taký, že všetko sa naraz spraviť jednoducho nedá.“ – Albert Einstein 

Ako vieme čas je relatívny. Ak robíte niečo, čo vás nebaví, čas ide pomaly a naopak, ak sledujete nejaký skvelý film s vašou láskou, všetko veľmi rýchlo utečie.

3. „Vyhýbajte sa sterilite rušného života.“ – Socrates

Môžete odviesť množstvo namáhavej práce. V podstate odvádzať prácu rovná sa prinášať nejaké výsledky, je to však ťažké a vtedy môžeme mať sklony k prokrastinácii.  Ak ste práve v tejto chvíli zaneprázdnení, je možné, že sa venujete naraz niekoľkým činnostiam. Robte na čom skutočne záleží alebo nerobte nič.

4. „Zoberte si na všetko dostatok času: Skvelé náhlenie tvorí skvelé plytvanie.“ – Benjamin Franklin 

Sústreďte sa iba na jednu vec. Vyhýbajte sa robeniu viacerých vecí naraz. Nič tým nezískate, naopak častokrát počas náhlenia môžete robiť chyby, ktoré vás stoja aj tak ďalší čas a čas sú peniaze.

5. „Čas, ktorého mrhanie si užívate, nie je premrhaný čas.“ – T.S. Elliot

Nie je nič zlé na mrhaní časom. Sám mám tendenciu nútiť sa do práce, avšak viem, že zabaviť sa a premrhať trocha času aj na iné veci ako je práca alebo rozvoj nie je nič zlé. Je to základ k šťastnému životu.

6. „Nenechajte, aby minulosť ukradla vašu prítomnosť.“ – Cherralea Morgen 

Väčšina z nás si rada zakladá na minulosti. Viem to, pretože medzi nich patrím aj ja. Nedovoľte vašej minulosti, aby rozhodovala o vašej budúcnosti. Zabudnite na minulosť a objavte váš potenciál. Spomeňte si kto v skutočnosti ste.

7. „Čas strávený smiechom je čas strávený s bohmi.“ – Japonské príslovie

Nezabudnite si užívať váš život. Nezabudnite byť vďační aj za drobné veci. Nezabudnite byť milí na ľudí okolo vás a nezabudnite nasledovať vaše srdce. A samozrejme si nezabudnite dennodenne čítať inšpirujúce citáty.



Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup