1. „Poznaj sám seba.“ – Platón

Každý sme iný. Musíte nájsť, čo na vás platí a čo vás robí šťastných. Prestaňte hľadať odpovede u druhých a nájdite si svoju vlastnú cestu. Zaberie to síce nejaký čas, ale nie je kam sa ponáhľať. Vychutnajte si celý proces, pretože o tom je život.

2. „Ak nezmeníte smer, možno skončíte tam, kde ste mali namierené.“ – Lao Tzu

Ak ste nešťastní, nemôžete očakávať, že niekto alebo niečo z vášho okolia to napraví. Za váš život ste zodpovední iba vy. Ak chcete zmenu a začať sa venovať tomu, čo vás napĺňa, iba vy ste tí, ktorí musia konať.

3. „Iba povrchní ľudia poznajú sami seba.“ – Oscar Wilde

Vždy existuje niečo nové, čo sa o sebe môžete naučiť. Personálny rozvoj je nekončiaca cesta. Akonáhle si myslíte, že viete o čom je život, zrazu sa vám do cesty postaví nejaká nová prekážka a vy objavíte jeho nové aspekty.

4. „Rozumne a pomaly. Potkli sa preto, lebo rýchlo bežali.“ – William Shakespeare

Spomaľte. Potreba uháňať pramení z pocitu nedostatku. Tento pocit môže byť odstránený iba tam odkiaľ vychádza a to je vaše vnútro.

5.“ Keď robím dobré veci, cítim sa dobre. Keď zlé, cítim sa zle. To je moja viera.“ – Abraham Lincoln

Toto by mala byť viera pre všetkých ľudí na svete. Ako dobré je náboženstvo, keď nás rozdeľuje? Koho zaujíma či váš boh je lepší ako môj keď všetko vedie k nenávisti a vojnám? Je čas si sadnúť a zamyslieť sa nad tým, čo robíme.

6. „Ak strávite priveľa času premýšľaním o veciach, nikdy ich nedokončíte.“ – Bruce Lee

Nesnažte sa všetko zbytočne rozanalyzovávať. Radšej zlyhám na strane toho, kto sa snaží niečo robiť, ako toho, ktorý príliš premýšľa a ešte sa nemal ani k činu. Väčšina ľudí sú myslitelia, pretože je to ľahšie. Iba pár ľudí sú tí, ktorí naozaj konajú. Je to ťažké, frustrujúce a niekedy dokonca bolestivé, ale funguje to.

7. „Chcete vedieť kto ste? Nepýtajte sa. Konajte! Činy vám to načrtnú a definujú vás.“ – Thomas Jefferson 

Tento bod si musíte vtĺcť do hlavy: Chopte sa činu a urobte tak teraz! Hviezdy vám nebudú nikdy naklonené. Okolnosti nebudú nikdy perfektné. Čím skôr začnete, tým lepšie na tom budete. Budete musieť robiť chyby, pretože to je jediná cesta.

8. „Ak dáme city bokom, čo odlišujte človeka od zvierat?“ – Confucius 

Na tomto svete je tak veľa vojen. Potrebujeme začať navzájom zachádzať s rešpektom. Sme totiž rovnaký druh. Sme bratia a sestry žijúci na rovnakej planéte. Sme v tom spoločne.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup