Pamätáte si ešte na novoročné predsavzatia, ktoré ste si dali na začiatku tohto roka? Darí sa vám ich plniť? Ak ste ako väčšina ľudí, je veľká šanca, že už si ani nepamätáte o čom tie predsavzatia boli.

Čo je však škoda, pretože dávanie si predsavzatí naozaj funguje. Jediný dôvod prečo prestanú fungovať je taký, že osoba, ktorá si ich dá, sa zrazu uprostred všetkého rozhodne, že to vzdá.

Počas posledných pár rokov som nemilosrdne pracoval na svojich predsavzatiach ako je blogovanie, biznis, zlepšenie mojej diéty, zhodiť nejaké kilá, zlepšiť vzťah s rodičmi atď. Počas obdobia dva a pol roka som spravil naozaj významný posun vpred.

Zhodil som okolo 8 kíl na váhe. Nezdravý jedálny lístok obohatilo viacej zeleniny, na čo som obzvlášť hrdý. Vytvoril som si biznisblog, kde sa neustále snažím prispievať zaujímavými článkami a videami z oblasti osobného rozvoja. Za posledné tri mesiace sa na fanpage na facebooku pridalo viac ako 500 ľudí, čo je jasný signál, že moja snaha dáva zmysel. Rovnako tak sa mi podarilo zmeniť môj vzťah s rodičmi. Predtým to veľmi neklapalo, ale teraz mám akosi pocit, že sa všetci navzájom akosi viac vážime.

To čo tu píšem prosím neberte ako vystatovanie. Mojim zámerom nie je chvastať sa. Chcem vám len tým dať najavo, že ak sa podarilo dosiahnuť svoje ciele mne, rovnako sa to musí podariť aj vám, nehľadiac na to kto ste.

Ak máte neustále problém so sústredím sa na plnenie vašich predsavzatí, prinášam vám 7 tipov, ktoré by vám s tým mali pomôcť.

1. Koncentrujte sa na 1 až 3 ciele

 Ak máte neustále problém so sústredením sa na vaše ciele, možno by bolo dobré trocha zúžiť ich okruh. Vyberte si 1až 3 najdôležitejšie ciele a pustite sa do nich. Do momentu kým nesplníte tieto tri sa nezaťažujte so žiadnymi inými.

2. Vytvorte si nejakú víziu

Môže to byť nejaká koláž z obrázkov, ktoré reprezentujú vaše ciele a sny. Takáto vízia vám pomôžu predstaviť si vaše konečné ciele oveľa viac jasnejšie, čo vás motivuje k tvrdšej práci. A ak si ju umiestnite niekde na viditeľné miesto, garantujem vám, že na svoje predsavzatia už nezabudnete.

 3. Vytvorte si nejaké míľniky

 Ak sa snažíte dosiahnuť nejaký veľký cieľ, napríklad ako je naučenie sa cudzieho jazyka, vidina ďalekého cieľa na vás môže vplývať celkom zle. Vytvorte si preto nejaké míľniky, ktoré keď dosiahnete, následne patrične oslávite. Tým sa zregenerujete a budete tak plný síl na vašej ďalšej ceste učiť sa cudzí jazyk.

4. Vytvorte si plán

 Ak si vytvoríte plán, bude pre vás všetko oveľa ľahšie. Všetko čo musíte robiť, je len nasledovať jednotlivé kroky, ktoré vás v daný deň čakajú. Najlepší čas kedy si treba vytvoriť plán je vtedy, keď si dávate vaše predsavzatia. Je to preto, lebo vtedy je vaša motivácia najvyššia.

5. Sledujte vaše výsledky

 Osobne je pre mňa veľmi dôležité, aby som sledoval v akom stave sa momentálne nachádzajú veci, ktorým sa venujem. Robím to z jedného prostého dôvodu. Potrebujem vidieť rozdiel. Pretože ak vidím, že sa mi niečo darí a má to naozaj zmysel, je pre mňa oveľa jednoduchšie venovať sa tomu. Naopak zas ak vidím, že niečo je horšie ako bolo predtým, hľadám spôsoby ako to zlepšiť.

 6. Nájdite si niekoho s podobnými cieľmi

Ak máte pri sebe niekoho, kto si dal podobné záväzky ako vy, bude pre vás oveľa jednoduchšie, aby ste zostali motivovaní. Nechcete sa predsa nechať zahanbiť tým, že niekto to dokázal a vy nie!

7. Naučte sa povedať nie

 Často sa stáva, že kvôli druhým ľuďom musia ísť vaše predsavzatia bokom? Ak to spravíte raz alebo dva krát je to úplne normálne. Ale ak to robíte permanentne, niečo je naozaj zle. Uvedomte si, že jednoducho nemôžete donekonečna kvôli druhým odkladať váš život na druhú koľaj. S odmietaním som mal donedávna veľký problém aj ja, avšak potom som si uvedomil, že tým, že niekomu poviem áno, priamoúmerne sa mi vzďaľujú moje sny a vízie do budúcna. Naučte sa preto občas hovoriť aj nie. Na biznisblogu som sa k tejto téme bližšie vyjadril v článku 6 jednoduchých krokov, ktoré vám pomôžu povedať nie.

zdroj: http://www.dumblittleman.com/2011/07/9-immediate-tips-to-stay-focused-on.html

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup
ZDIEĽAŤ
Predchádzajúci článokPrečo beháte?
Ďalší článokPrečo sa rozhodnúť pre Google plus
Naše myšlienky rozhodujú o našom postoji, náš postoj rozhoduje o našich činoch a naše činy rozhodujú o našom živote!