Možno aj vy patríte k ľuďom, ktorí keď vojdú do kníhkupectva, okamžite sa zastavia pri knihách o personálnom rozvoji. Niektoré z titulov možno dokonca poznáte naspamäť. Okrem týchto kníh však možno informácie podobného charakteru nasávate z rôznych magazínov alebo na internete. Napríklad aj na tejto stránke sa môžete dočítať množstvo vecí, týkajúcich sa personálneho rozvoja.

Ak ste teda zavítali až sem, je dosť možné, že aj vy strávite dennodenne určitý čas čítaním blogov, kníh alebo počúvaním nahrávok zaoberajúcich sa personálnym rozvojom.

Máte pocit, že je to plytvanie času?

Iba čítaním sa k cieľom nedostanete

Ak sa pokúšate vo vašom živote niečo zmeniť, zvyčajne sa snažíte nájsť najkratšiu cestu. Knihy vám v tomto smere môžu nasľubovať veľmi veľa vecí. Najmä také z nadpismi “ Poznám tajomstvo k vášmu úspechu“ a pod.

Je to ale v skutočnosti možné? Odpoveď znie áno, ale iba z vašim pričinením.

Čítaním kníh zaoberajúcich sa personálnym rozvojom získame určitý impulz, ktorý nám napovedá, že je čas spraviť niečo so životom.

Lenže väčšina ľudí má pocit, že okamžite po prečítaní takejto knihy, spravila niečo produktívne. Bohužiaľ, kým nepremeníme naše poznatky na činy, nemáme byť načo hrdí.

Týka sa aj vás podobný problém? Kupujete knihu za knihou, čítate blog za blogom a dúfate, že tento krát nastane konečne tá vytúžená zmena?

Je však dosť možné, že sa vám to takýmto tempom nikdy nepodarí.

Aby sa niečo zmenilo vo vašom živote, je potrebné nadobudnuté poznatky z kníh, začať premieňať na realitu.

Naozaj túžite po zmene v živote?

Odpovedať si na túto otázku môže byť náročné, ale je veľmi dôležité sa nad ňou zamyslieť.

Naozaj túžite po zmene?

Na prvý pohľad sa vám to môže zdať nelogické. Samozrejme, že chcete vypadnúť z vašej úmornej práce. Samozrejme, že chcete zhodiť na váhe a žiť zdravšie. Samozrejme, že chcete skoncovať s fajčením.

Problém, je vždy keď sa pokúšame o zmenu, vyžaduje si to od nás určité úsilie navyše. Nato, aby ste odišli z práce sa možno budete musieť vzdať svojho denného stereotypu. Nato, aby ste schudli budete pravdepodobne musieť zmeniť svoj jedálniček.

Zmeny si však vyžadujú poriadnu dávku energie a nadšenia.

Spraviť zmenu si možno bude vyžadovať náročné kroky. To môže zahŕňať návrat do školy, čeliť niekoho argumentom alebo podobné problémy, s ktorými sa budete musieť vysporiadať na ceste k lepšiemu životu.

Ak nie ste práve v tejto chvíli pripravení od základov zmeniť svoj život, nič sa nedeje. Namiesto sústredenia sa na dosahovanie vzdialených snov, odporúčam sústrediť sa na tie čiastkové, ktoré vás k nim po čase dovedú.

Možno by ste sa chceli už konečne začať venovať svojej kariére. Na začiatok však úplne postačí, ak spravíte niečo so svojim zlozvykom, a tým je odkladanie vecí na zajtra.

Pustite sa do toho!

Priznám sa, že aj ja patrím k fanúšikom kníh, blogov, seminárov a všetkých ďalších vecí, ktoré sa zaoberajú personálnym rozvojom.

Dobrý spisovateľ totiž vie, ako otvoriť vaše oči a nemá problém vám vnuknúť myšlienky, ktoré môžu od základov zmeniť váš život.

Veľkým problémom väčšiny ľudí je, že čítaním takýchto kníh nezískajú toľko informácií, koľko by v skutočnosti mali.

Je jednoduché, počas čítania prikyvovať na každú múdru vetu autora a pritom pociťovať inšpiráciu, ktorá vás ženie vpred. Bohužiaľ, vo väčšine prípadov sa po dočítaní knihy, nikdy nedostanete k činom.

Pomôcť by vám mohli nasledujúce rady

  • Majte jasno v tom, čo sa chcete naučiť alebo zmeniť vo svojom živote. Čítanie kníh a blogov pravdepodobne nie je váš hlavný záujem. Určite sa nájde niečo konkrétne, čo chcete vo vašom živote zmeniť. Viete aké sú vaše ciele?
  • Vyberajte si správny materiál. Opýtajte sa vašich známych či by vám nemohli odporučiť nejakú overenú knihu alebo blog.
  • Robte si poznámky. Ak vás počas čítania napadnú nejaké otázky alebo nápady, okamžite si ich zaznačte. Robte si poznámky o všetkom, čo vás zaujme, a čo by ste radi na sebe okamžite vyskúšali.
  • Okrem času na čítanie si vyhraďte aj čas na činy. Skúste si zapísať pár jednoduchých krokov, o ktorých ste tento týždeň čítali a vyhraďte si čas na ich splnenie.

Sme na konci. Práve ste si prečítali tento článok a je len na vás či z neho spravíte ďalšiu porciu rád, na ktoré rýchlo zabudnete!


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup