Nie práve pre všetkých je cvičenie to najlákavejšie slovo na svete.  Pravdepodobne ste si vedomí, že by ste mali začať s cvičením. Všetky tie hodiny presedené za stolom, si totižto vyberajú svoju daň na vašom zdraví. Problém nastáva najmä so získaním motivácie. Možno ste v minulosti skúšali posilňovňu, no skončilo to zakúpením permanentky, ktorú ste zriedka použili. Pravda je však taká, že cvičenie môže byť zábavné! Stačí len doladiť pár drobností, ktoré vám budú vyhovovať. Nasledujúce štyri tipy by vám mohli pomôcť.

1. Typ cvičenia, ktoré vykonávate

Niektoré druhy aktivít sú lepšie ako iné, možno spaľujú viacej kalórií alebo využívajú viac svalov. Avšak, najlepší spôsob ako sa stanete aktívny je, že sa vrhnete na cvičenie, ktoré vás najviac baví. Hlavné je zotrvať tak, čo najdlhšie, pretože zmyslom cvičenia je žiť bohatší  a nie úbohejší život. Máte na výber stovky rôznych aktivít. Tanec na skvelú pieseň, po celej miestnosti, sa tak isto ráta. Tak sa prechádzajte, plávajte, bicyklujte, šermujte, skáčte na trampolíne alebo hrajte futbal. Aj keď cvičenie veľmi nevonia, som presvedčený o tom, že ste schopní nájsť aktivitu, na ktorú sa dokonca budete tešiť.

2. Čas dňa, kedy cvičíte

Ak plánujete cvičiť o šiestej ráno, ale zápasíte so zobudením do 7:30, pravdepodobne sa moc ku svojím cieľom nepriblížite. Ak sa musíte nútiť ísť von navečer, kedy je tma a chladno, moc dlho s cvičením nevydržíte. Pravda je taká, že väčšina z nás si vie presne stanoviť, kedy si aktívne vychutnávame cvičenie. Môžete tak dokonca použiť vašu obednú prestávku, vďaka ktorej máte možnosť vykĺznuť z vašej kancelárie. Rovnako tak cestu autom do práce, môžete nahradiť chôdzou alebo bicyklom. Nájdite si počas dňa úsek, kedy cvičenie bude predstavovať čas, ktorý je len pre vás.

3. Miesto, kde cvičíte

Skúsili ste navštíviť posilňovňu, s pocitom, že to nie ste vy? Možné  ste to len nikdy neskúsili, pretože sa na to necítite. Niektorí však tú atmosféru milujú. Hudba, kolektív a kvalitné náradie, ktoré je k dispozícii. Existencia trénerov a spoločníkov ich priam motivuje. Sú však aj opaky, keď ľudia v posilňovni cítia trému. Či sa už zaraďujete do prvej alebo druhej skupiny, posilňovňa nie je ani zďaleka jediné miesto, kde sa dá kvalitne zacvičiť. Existuje množstvo iných možností:

  • využívanie DVD s cvikmi v domácnosti
  • nákup zariadenia do domácnosti
  • chôdza, beh a bicyklovanie

4. S kým cvičíte

Veľmi dôležité je aj to, kto vám robí spoločnosť pri cvičení. Môže sa jednať aj o samostatnosť, ktorá prináša pocit prevetrania hlavy. Omnoho zábavnejšie, však môže byť cvičenie v spoločnosti iných. O to viac, keď sa jedná o kolektívne športy, kedy by to bez spoločníkov nebolo možné. Vyberte si tých správnych ľudí pre cvičenie. Myslím tým spoločníkov s podobnou kondíciou a súťaživosťou.

Cvičenie sa tak môže stať veľmi zábavným spôsobom ako byť aktívnym. Skúste experimentovať s hore uvedenými faktormi a snažte sa nájsť kombináciu, ktorá vám bude vyhovovať.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup