Spánok. Tréning. Jedlo. A znova.

Zdá sa, že je to jednoduché. Ak tvrdo trénujete, správne sa stravujete a toto celé opakujete nespočetne veľa krát, potom ste na správnej ceste. To bolo len taká staroveká kulturistická múdrosť. Ukazuje sa, že pri cvičení neexistuje žiadny magický recept alebo tajomné zadné dvierka, a to je práve dôvod, prečo tento šport tak veľa vyžaduje.
Nie je to primárne o váhach, dokonca nie ani o opakovaniach a sériách – je to o mysli.

Limit je naša myseľ. Pokiaľ si vie myseľ predstaviť skutočnosť, že môžete niečo dokázať, ak tomu na 100% veríte, môžete to spraviť. – Arnold Schwarzenegger

Telo je dôležité, ale myseľ je dôležitejšia. Vaša myseľ vás tiahne do posilňovne. Vaša myseľ vás núti vykonať posledných desať drepov. Vaša myseľ vás núti odbehnúť posledné dva kilometre.

Je to práve myseľ, ktorá buduje vaše telo.

Je dôležité dostať vašu myseľ do harmónie s cvičením. Vaše telo bude cítiť bolesť, budete na hranici vašich možností. Myseľ je na druhej strane limitovaná iba myšlienkami. Vašimi vlastnými myšlienkami. Ak ste presvedčený o dokončení vášho cvičenia, zabudnete na fyzickú bolesť, prekonáte vašu hranicu bolesti a urobíte to.

Námaha vás robí rozdielnych od ostatných

Budete tým, ktorý sa rozhodol vystúpiť, má tú odvahu prechádzať ťažkosťami. Nakoniec je to sila a rozvoj, ktoré ako jediné prechádzajú skrz námahu a snahu. Námaha vás buduje, posilňuje, núti vás uvedomovať si kým ste, čo chcete a kde chcete byť – námaha vás definuje. Každé jedno cvičenie ma privádza jeden krok bližšie k môjmu cieľu a hádajte čo? Odpor, s ktorým bojujem každý večer v posilňovni, tak ten ma neprivedie len o krok bližšie k mojim cieľom, rovnako mi vybuduje silnejší charakter, ako pri každom odpore, s ktorým sa v živote potýkam. Každá jedna výzva, ktorej dnes čelím, ma postaví do lepšej pozície pred nástrahami zajtrajška. A to je dôvod, prečo chcem aby ste začali behať. Aby ste dosiahli tento duševný pokrok, neznamená to, že sa musíte stať kulturistami a zdvíhať činky.

Je to o vytvorení prostredia, ktoré vám prináša výzvy

Môže to byť zdvíhanie činiek, behanie, alebo písanie článkov. Cvičenie je len ďalšia aktivita plná výziev. Plné odhodlanie je kľúčom k úspechu.  Ak bežíte a hlas vo vašej hlave vám vám vraví, spomaľ, bolia ťa členky, pokúša sa vás zastaviť. Ale to je čas, kedy pokračujete v behaní a dostávate sa cez to.

Ak sa naučíte poraziť tú osobu vo vnútri vás, ktorá sa vás pokúša zastaviť, môžete poraziť hocikoho kto sa pred vás postaví. Každého kto stojí v ceste za vašim skutočným zámerom, osudom a cieľom. – Will Smith

Toto pravidlo sa dá aplikovať na všetko v živote. Existuje problém, ktorý musíme opraviť. Existujú výzvy, ktorým musíme čeliť. Či už utečieme preč alebo sa im postavíme. Vaša myseľ je vaša najmocnejšia zbraň. Ak pristúpite k nejakej výzve s patričným postojom, vyhráte.

Zdvíhanie činiek a behanie sú moje vlastné spôsoby, ako sa dostať do prostredia plného výziev. Aké sú tie vaše?

zdroj: dumblittleman.com

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup