Bez toho aby sme si to uvedomovali veľa z našich zvykov, ktoré praktizujeme každý deň nám zbytočne stojí v ceste za šťastím a udržuje našu myseľ v negatívnom stave. Zbaviť sa niektorých zlozvykov a oslobodiť sa od nich nám pomôže posunúť sa vpred za lepším a šťastnejším životom.

Čo je ale najdôležitejšie, tieto rady pomôžu nielen vám, ale aj vášmu okoliu, koniec koncov iba zapálená sviečka môže zapáliť ostatné sviece.

1. Zbavte sa neustáleho sťažovania
Počas dňa sa ocitneme v nespočetnom množstve situácií pri ktorých sa môžeme sťažovať. Či už je to veterné počasie, ranná zápcha, alebo nie úplne ideálny čašník, ktorý nás obsluhuje v reštaurácii. Dôležité je ale uvedomiť si jeden fakt. Ako nám toto sťažovanie pomôže? Uľaví sa nám? Spraví nás to šťastnejšími? Alebo nás to jednoducho iba rozčúli, pokazí nám to náladu a cítime sa potom ešte viac nešťastní a deprimovaní. Naša nálada je čisto iba v našich rukách a na jednotlivé situácie sa dá vždy reagovať rôzne. Je teda na nás či sa necháme vtiahnuť do negatívneho stavu mysle alebo sa nad to všetko povznesieme a budeme pozitívni aj napriek zápche, ktorú neovplyvníme. Hrajte WW3 Empire

„Povedzte negativite, ktorá prišla do vašej hlavy na návštevu aby si sadla a držala hubu..“ – Martin Seligman

2. Zbavte sa nutnosti mať vždy pravdu
Veľa ľudí má problém a potia sa už len pri myšlienke, že by nemali mať pravdu a sú ochotní obetovať aj svojich priateľov a najbližších, len pre ten pocit, mať pravdu. Zbaviť sa tohto zlozvyku je priama cesta k lepším vzťahom na pracovisku ale aj v súkromí. Skutočne úspešní ľudia sa nesnažia druhým vnútiť ich názor a presviedčať ich, že oni majú pravdu. Ušetria si sebe a okoliu veľa stresu a nemusia mať strach, že príde čas, kedy pravdu mať nebudú. Keď sa nabudúce pristihnete ako zbytočne bojujete za svoju pravdu, pripomeňte si tento citát:

„Budem mať pravdu alebo budem radšej priateľský?“ – Wayne Dyer

3. Zbavte sa negatívnych myšlienok
Väčšina prekážok, ktorým v živote čelíme sú v skutočnosti iba negatívne myšlienky vytvorené v našej mysli, sú vymyslené, neskutočné a bránia nám v tom aby sme sa posunuli vpred. Tieto vymyslené prekážky ovplyvňujú naše činy, čo môžeme a čo nemôžeme spraviť, čo je a čo nie je možné. Musíme sa naučiť tieto prekážky odstrániť, aby sme sa mohli pohnúť vpred!

„Ani všetka voda oceánov nedokáže potopiť loď, pokiaľ sa nedostane do nej. Rovnako ani všetok negativizmus sveta ťa nemôže ťahať k zemi, pokiaľ mu nedovolíš vstúpiť ti do hlavy.“ – Goi Nasu

4. Zbavte sa strachu
Čo by ste na svete chceli vyskúšať, keby ste vedeli, že nemôžete zlyhať? Náš strach je bohužiaľ zábrana, ktorú sme si sami vytvorili. Predstavte si, že by všetky tieto zábrany zmizli. Ako by ste sa cítili? Skúste zatvoriť oči a predstavte si tie možnosti, ktoré sa vám zrazu otvorili. Skvelý pocit, však? A teraz skúste strach vo vašom živote skutočne odstrániť.

„Jediná vec, ktorej by sme sa mali báť, je strach sám.“ – Franklin Delano Roosevelt

5. Zbavte sa minulosti
Nikdy príliš neuvažujte nad minulosťou. Nikdy sa príliš netrápte budúcnosťou. Namiesto toho si radšej vychutnávajte súčasnosť a každý jeden vzácny moment ktorý vám každý deň prináša. Dnešok je všetko čo máte. Pamätajte si, šťastie nie je niečo, čo dokážete posunúť do budúcnosti.

„Zabudnite na chyby z minulosti a pozrite na veľké úspechy, ktoré vás čakajú v budúcnosti.“ – Christian D. Larsen

Zahrajte si hry jako Goodgame Empire, nebo Big Farm.


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup