Zodvihnite ruku,  ak si myslíte, že by ste mali žiť zdravší a šťastnejší život. Výborne, teraz ruky dole. V dnešnej dobe je asi každému jasné, že zdravie má nevyčísliteľnú hodnotu. Uvedomujeme si, že peniaze nie sú všetko. Zamerajme sa však na niečo viac. Mám na mysli nefalšovanú radosť, pokojnú myseľ a v neposlednom rade aj napĺňanie snov. Toto všetko tvorí bohatý život. Ako si však taký život vybudovať? Bohužiaľ, neexistuje presný postup, ktorý by nám to zaručil. Pevné zdravie sa dá dosiahnuť tým, že zistíte ako reaguje vaše telo na rôzne podnety a adoptovaním. Pre každého platí iná rovnica, preto odporúčam, aby ste boli kreatívni a trúfalí.

Avšak, tak ako v živote, tak aj v oblasti zdravia figurujú kruté fakty, ktoré musíte pochopiť, ak chcete zlepšiť vaše zdravie. Skúste si teda zobrať, niektoré rady k srdcu a snažte sa ich dodržiavať. Som presvedčený, že výsledok bude adekvátny a nenechá na seba dlho čakať.

Nikto iný ako vy, nie je zodpovedný za vaše zdravie

Kvalita vášho života nie je povinnosť, ktorou ste poverení. Rovnako nemôžete obviňovať druhých, za svoje nezdravé zvyky. Rozhodnutie žiť zdravý život, je teda len a len na vás. Dbajte na to. Vaše zdravie sa neodvíja len od rozhodnutia zdravo sa stravovať. Rovnako ste zodpovední aj za vlastnú aktivitu, oddych, redukciu stresu, zábavu a všetko ostatné, čo ovplyvňuje vaše zdravie a dobrý stav. Áno, ste zodpovední za svoje zdravie, ale rovnako tak aj splnomocnení. Takže, zodpovednosť, nie je prekážkou ale darom príležitostí a vyjadrenia samého seba.

Zdravie, rovnako ako život, nie je fér

Nie všetky veci sú nanešťastie fér. Niektorí majú lepšiu genetiku ako ostatní. Niektorým sa dostalo zmysluplné zdravotné vzdelanie, iným nie. Rovnako sa tak jedná aj o spoločenské podmienky. Všetky tieto veci tvoria ospravedlnenia.

Vaše zdravie nebude nikdy perfektné

Je dokonalé zdravie hlavným cieľom alebo je to skôr zdravá sila? Ja som za zdravú silu! Koniec koncov, dokonalosť nezaručuje silu a sila, nie je dokonalá. Dokonalosť je ako pohyblivý piesok. Chytá vás do pasce ilúzie a frustrácie. Je to odtieň detailov, pravidiel, falošných sľubov a iných jedovatých obmedzení. Výsledkom bude len strata vášho entuziazmu a odhodlania, pustiť sa do toho, aby ste konečne začali zdravo žiť. Aká škoda! Z toho vyplýva, že je lepšie zamerať sa na silu a nie dokonalosť. Nemyslím tým fyzickú silu, ale duševnú. Duševná sila je to správne stanovisko, ktoré vás inšpiruje zamerať sa na väčší obraz, žiť nekonvenčne a učiť sa z vlastných chýb. Je o veľkom myslení a odvážnom žití.

Kombinácia cvičenia a výživy

„Nič sa predsa nestane, keď zjem polku torty, veď neskôr pôjdem aj tak do posilňovne“. Nezmysel! Tajomstvo spočíva v kombinácii. Strata tuku, rast svalov a celkové dostávanie sa do formy, nie je len o pohybe kalórií dnu a von. Bolo by to príliš jednoduché. Výživa vplýva na váš metabolizmus, spánok, intenzitu myslenia, výdrž a v neposlednom rade na vaše šťastie. Po druhé, tieto pomýlené názory ústia do neracionálneho správania, v rámci zdravého životného štýlu. V tomto prípade sa jedná o nezdravú zhovievavosť, ktorá nie je odmena, ale skôr pasca v začarovanom kruhu, ktorá vedie k stagnácii, ba až k zhoršeniu celého procesu. Určite sa tak však odmeňujte, ale namiesto mizerných pokrmov, zvoľte nejakú užitočnejšiu formu odmeny ako primerané nákupy alebo trávenie času s rodinou.

Bolesť nie je záruka dobrého cvičenia

„Ak vás nič nebolí, zle ste cvičili“. S týmto výrokom veru nesúhlasím. Bolesť je nepríjemná. Ľudia na bolesť reagujú jednoducho a to tak, že skončia s danou činnosťou. Jedná sa tak o prevrátený argument? Bolesť spôsobuje demotiváciu, odpor, nevôľu a samozrejme aj strach. Ktorý z daných pocitov vás robí šťastnejšími? Myslím, že ani jeden. Takže sa zamerajme na menej bolesti, z ktorej bude prameniť väčší výsledok. Zahrňte tak do cvičenia svoje skutočné vášne, ktoré vám zväčšia radosť z fyzickej aktivity a zvýšia jej význam. Toto je podľa mňa tajomstvo, ktoré vedie k dosiahnutiu fantastického zdravia.

Neznalosť nevedie k zdravej blaženosti

Predstieraním, že spoločenské problémy neexistujú sa nič nevyrieši. Nevedomosť nám veru blaho neprinesie. V súčasnosti trpí mnoho ľudí nadváhou. A celkový trend sa stále zhoršuje a zhoršuje. Viera však pretrváva. My sme spôsobili kalamitu a rovnako ju môžeme aj odstrániť. Poznanie je polovica úspechu. Takže sa poučme z daných faktov a použime ich ako aktivačné faktory, ktoré povedú k zlepšeniu zdravia a šťastia.

Je to tak len na vás. Vaše zdravie je príliš dôležité na to, aby ste zlyhali. Takže nečakajte! Ak potrebujete výpomoc, požiadajte o ňu, no urobte tak, kým nebude neskoro. Pretože od tohto kroku sa bude ďalej odvíjať celý váš život.

Zameral by som sa na jeden citát.

„Neberte život príliš vážne, aj tak nevyviaznete živí“.

Kontext je možno pravdivý, ale kto má brať život vážne, keď nie my sami? Dané fakty sú vážne kruté. Ja však dúfam, že povedú k povzbudeniu a vylepšeniu výnimočnosti vášho života. Vaše zdravie je tak mocné, preto si ho nezabudnite vychutnávať spoločne so šťastím. Buďte kreatívny, buďte nekonvenčný. Dajte priestor aj dieťaťu vo vás. Objavíte, že zdravie, šťastie a veľkoleposť života je pomerne jednoduchá. Samozrejme, že s niektorými faktami môžete nesúhlasiť, cieľom však je upozorniť na dôležitosť nášho zdravia. Lékárny brno.

 


Ako bude reklama vypadať?
-
Chcete tu reklamu len za 150 CZK?
Zobraziť formulár pre nákup